تبلیغات
پزشکی ،اطلاعات داروئی بلوچستان
پزشکی ،اطلاعات داروئی بلوچستان
«و اوست کسی که مرا غذا می‌دهد و سیراب می‌نماید،‌ و هنگامی که بیمار شوم مرا شفا می‌دهد». (شعرا: 79 و 80) 
قالب وبلاگ
صفحات جانبی
ابر برچسب ها
تنها برای دل خودم می نویسم اخلاق پزشکی در اسلام مدیر خوب نا آگاهی در مورد مسائل جنسی اعزام به خدمت نظارت داروساز نسخه پیچ اعزام به مشهد سخنی با خوانندگان عزیز ﺁﺳﯿﺐﻫﺎﯼ ﺭﻭﺣﯽ گیاهان داروئی ماه مبارک رمضان چند نکته جهت نگهداری دارو در منزل عامل بروز ناتوانی جنسی در مردان پزشک و تجارت سرآغاز فحاشی در قسمت نظرات سینوزیت مدیریت داروخانه توسط افراد فاقد صلاحیت داروهای گیاهی قرص آهن مسائل جنسی پزشکی در دایره تجارت ﺍﻋﺘﻤﺎﺩﺳﺎﺯﯼ ویاگرا حل المسائل جنسی!!! چرا جریان خون این همه مهم است؟ مشکلات داروئی داروهای کم خونی اختلال عملکرد جنسی بهداشت فردی حقوق بیمار داروخانه اهمیت بهداشت پاسخ جنسی مشاوره درست/غلط به بیمار نگهداری دارو در منزل زندانی کردن پزشکان نادان تنظیم کننده خواب مدیر متمایز اهمیت بهداشت در اسلام بهداشت در اسلام ﻭﺳﻮﺍﺱ ﻓﮑﺮﯼ شکاک اعزام به بیمارستان ناتوانی جنسی نسخه پیچی گیاهی وازودیلاتور دنیای اقتصاد بررسی داروهای کم خونی
پیوندهای روزانه

ویروس تب خونریزی دهنده كریمه گنگو (CCHF) از طریق گزش كنه منتقل می‌شود.



 تب خونریزی دهنده كریمه گنگو (CCHF) بیماری مشترك بین انسان و حیوان است، كه برای اولین بار در كریمه (شوروی سابق) و كشور كنگو گزارش شده است و سپس در كشور‌های مختلف جهان شناسایی و گزارش شد.

عامل بیماری تب خونریزی دهنده، ویروسی از خانواده بناوریده است كه از طریق گزش كنه، تماس با دام آلوده، تماس با بافت خون و ترشحات دام و انسان آلوده قابل انتقال است.

در دام علائم مشخصی از این بیماری وجود ندارد، ولی در انسان بیماری با تب بالا،‌ دردهای عضلانی و سردرد شروع و با خونریزی عمومی در بدن به مرگ منتهی خواهد شد.


مبارزه با ناقل بیماری (كنه) از طریق سمپاشی دام‌ها و اماكن دامی، رعایت موارد ایمنی و بهداشتی هنگام كار با دام در كشتارگاه‌ها، ‌عدم استفاده از گوشت‌های فاقد مهر دامپزشكی، جلوگیری از نقل و انتقال و ورود و كشتار دام‌های مشكوك و غیربومی و خرید دام از محل‌های مجاز از اقدامات بهداشتی كنترلی این بیماری است. 

پزشکان بدون مرز 


برچسب ها: تب کریمه کنگو، تب خونریزی دهنده كریمه گنگو (CCHF)،
[ چهارشنبه چهاردهم تیرماه سال 1391 ] [ ساعت 13 و 36 دقیقه و 59 ثانیه ] [ یــوسـف بلیدیی ]

زمانی تصور می‌شد كه رژیم‌های غذایی نقشی در مرگ‌های ناشی از سرطان ندارند. امروزه محققان ثابت كرده‌اند كه رژیم غذایی روزانه افراد نقش مهمی‌‌ در پیشگیری، بروز و درمان انواع سرطان‌ها ایفا می‌كند. با پذیرش این حقیقت كه انسان هر روزه ملزم به مصرف غذا می‌باشد و به دلیل تعداد و تنوع سرطان‌هایی كه بطور بالقوه با رژیم غذایی در ارتباط هستند، می‌توان گفت كه در حدود یك سوم سرطانهایی كه در نهایت منجر به مرگ می‌شوند با آنچه كه می‌خوریم در ارتباط هستند. تاثیر تحولاتی كه امروزه در نوع زندگی و عادات غذایی مردم صورت گرفته است را نمی‌توان در ایجاد چنین بیماری‌هایی نادیده گرفت.

بدون شك استعداد ابتلا به سرطان در افراد مختلف به دلیل تفاوت‌های زمینه‌ای و ذاتی با یكدیگر متفاوت است و علاوه بر ویژگی‌های وراثتی، ‌عوامل بیرونی نیز در ایجاد سرطان‌ها تاثیر بسزایی دارند. با وجود شیوع روزافزون سرطان در سراسر دنیا هر روزه خبرهای امیدوار كننده‌ای درباره این بیماری‌ها می‌شنویم. اگر نمی‌توانیم در عوامل محیطی خود تغییری ایجاد كرده و یا اگر نمی‌توانیم بر محیط زیست و عوامل تهدیدكننده موجود در آن غلبه كنیم، اما می‌توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی خود در طول زندگی احتمال ابتلا به سرطان را در خود به میزان قابل ملاحظه‌ای كاهش دهیم.

مطالعه جمعیت‌هایی كه از یك منطقه به منطقه دیگر مهاجرت می‌كنند و در نتیجه مهاجرت، فرهنگ غذایی خود را نیز تغییر می‌دهند، ‌نشان داده است كه این مردم در اثر تغییر الگوی غذایی و پذیرش الگوی جدید، در معرض ابتلا به سرطان‌های شایع در منطقه قرار می‌گیرند.

بین تغذیه و رژیم غذایی با سرطان ارتباطی پیچیده وجود دارد. غذایی كه می‌خوریم به طور بالقوه می‌تواند حاوی مواد سرطان‌زا و پیش‌ساز سرطان و یا بالعكس دارای مواد ضدسرطانی باشد.

ماهیت سرطان و ارتباط آن با رژیم غذایی در مناطق مختلف متفاوت است. از این رو نمی‌توان دستورالعمل‌های یكسان را برای تمام مردم پیشنهاد كرد. به طور مثال در كشورهای صنعتی شمال آمریكا و اروپا مشكل بیش‌بود تغذیه‌ای (over nutrition)  در بروز سرطان‌ها مطرح می‌باشد و بنظر می‌رسد كه رژیم‌های پرچربی و پركالری رایج در این كشورها با شیوع روزافزون انواع مختلف سرطانها در ارتباط باشد. در مقابل، ماهیت مشكل در كشورهای در حال توسعه اساساً متفاوت است. آنچه كه در این كشورها مساله‌ساز می‌باشد كمبودهای تغذیه‌ای (Under Nutrition) و محدودیت تنوع در الگوی غذایی است. در چنین الگویی میزان ویتامین‌ها و مواد مغذی كه برای سلامت افراد ضروری هستند ناكافی است. علاوه بر آن مشكلات مربوط به انبار و نگهداری غذا نیز كیفیت غذای مصرفی این مردم را به میزان قابل توجهی كاهش می‌دهد.

تفاوت در ماهیت رابطه سرطان و رژیم غذایی بین ملل مختلف ایجاب می‌كند كه دستورالعمل‌های اجرایی برای هر ملتی با توجه به خصوصیات آن جمعیت پیشنهاد شود. در ادامه خلاصه‌ای از دستورالعمل‌های توصیه شده توسط سازمان‌های حمایتی، ‌محققان، آژانس‌های دولتی و ارگان‌های بهداشتی كه قابل استفاده برای عموم مردم می‌باشد، آورده شده است.

1 ـ رژیمی‌متنوع داشته باشید. به خاطر داشته باشید كه مواد مغذی مورد نیاز شما تنها از یك یا دو منبع تامین نشود. در رژیم روزانه خود از تمام گروه‌های غذایی: میوه‌ها، سبزیها، غلات، گوشت، محصولات لبنی و استفاده كنید.

2 ـ وزن خون را همواره در حد متعادل نگه‌دارید.  چاقی عامل اصلی بوجود آورنده بسیاری از بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی، ‌عروقی، فشارخون، دیابت و زمینه‌ساز بعضی از سرطان‌ها است.

3 ـ مصرف چربی زیاد، ‌غذاهای حاوی چربی اشباع شده و كلسترول را محدود كنید. رژیمی‌كه چربی آن بالاست می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های پستان، ‌پروستات، كولون و ركتوم را افزایش دهد.

4 ـ میزان غذاهای نشاسته‌ای و فیبری را در رژیم خود افزایش دهید. به آسانی می‌توان مقدار نشاسته و فیبر رژیم را با خوردن میوه‌ها، ‌سبزی‌ها، سیب‌زمینی، دانه‌ها، نان‌ها و غلات كامل افزایش داد. یك رژیم پرفیبر احتمال ابتلا به سرطان كولون و ركتوم را كاهش می‌دهد.

5 ـ مصرف شیرینی را محدود كنید. الگوهای غذایی حاوی شیرینی و غذاهای شیرین، اغلب پرچرب، با كالری زیاد و تهی از مواد مغذی و معدنی می‌باشند كه چنین رژیمی‌زمینه‌ساز بروز بعضی از سرطان‌ها است.

6 ـ نمك رژیم غذایی خود را تا حد ممكن كاهش دهید.

7 ـ مصرف نوشابه‌های الكلی را قطع كنید. مصرف الكل می‌تواند منجر به سرطان دهان، حلق، مری و كبد شود. میزان ابتلا به سرطان در الكلی‌هایی كه سیگار می‌كشند چندین برابر است.

چه غذاهایی را انتخاب كنیم؟

با انتخاب و گنجاندن غذاهای زیر در الگوی غذایی روزانه خود می‌توانید احتمال ابتلا به سرطان را كاهش دهید.

ـ  فیبر غذایی: فیبر قسمتی از ساختمان سلول گیاهی است كه دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نمی‌باشد. فیبر به حركت غذا در لوله گوارش و دفع ضایعات آن از بدن و در نتیجه حفظ سلامت دستگاه گوارش كمك می‌كند. داشتن رژیمی‌كه میزان فیبر آن بالا و چربی آن پایین باشد، احتمال ابتلا به سرطان كولون و ركتوم را می‌كاهد. میزان مصرف فیبر در جوامع امریكایی 11 گرم در روز می‌باشد كه به توصیه انستیتو بین‌المللی سرطان NCI این میزان باید به 30 ـ 20 گرم در روز افزایش یابد. NCI  مصرف بیش از 35 گرم فیبر در روز را توصیه نمی‌كند زیرا مصرف بیش از این میزان می‌تواند اثرات نامطلوبی به وجود آورد.

برای یافتن فیبر مورد نیاز، به جای مكمل‌های فیبری مصنوعی، از منابع غذایی غنی از فیبر استفاده كنید. به این منظور انواع نان ها، ماكارونی‌ها و غلات تصفیه نشده را در رژیم خود بگنجانید. سعی كنید مصرف محصولاتی كه از آردهای تصفیه شده ساخته می‌شوند را كم كنید.

سیب درختی، هلو، گلابی و حتی سیب‌زمینی را با پوست و محصولاتی كه از آردهای تصفیه شده ساخته می‌شوند را كم مصرف كنید. لوبیا و نخود پخته منابع بسیار خوبی از فیبر هستند. غذاهای پرفیبر معمولا چربی پایینی دارند.

ـ در رژیم غذایی روزانه خود تا حد امكان از گوشت‌های كم چرب استفاده كنید. قبل از این كه گوشت را بپزید تمام چربی‌های قابل رویت آن را جدا كنید و دور بریزید و اگر چربی باقی ماند، قبل از خوردن آن را جدا كنید. مصرف ماهی را افزایش دهید. گوشت سفید را به جای گوشت قرمز استفاده كرده و قبل از پخت، پوست و چربی آن را جدا كنید.

ـ میوه‌ها و سبزی‌ها را جایگزین تنقلات سرخ‌شده و پرچرب كنید.

ـ به جای مواد لبنی پرچرب (شیر كامل، ‌خامه، سرشیر و) از محصولات لبنی كم‌چربی استفاده كنید. این گروه از مواد غذایی منابع خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها و مینرال‌ها (مواد معدنی) به ویژه كلسیم هستند كه برای حفظ سلامت فرد مفید می‌باشند.

ـ مصرف غذاهای حاوی ویتامینA ، بتاكاروتن و ویتامینC   احتمال ابتلا به سرطان‌ها را كاهش می‌دهند. میوه‌ها و سبزی‌های زیادی وجود دارند كه دارای مواد فوق می‌باشند. سعی كنید در رژیم غذایی روزانه خود از سبزی‌های برگی شكل سبز تیره، ‌زرد و نارنجی و میوه‌ها بویژه مركبات استفاده كنید.

ـ سبزی‌های خانواده كلم اغلب كاهش دهنده احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها هستند. این سبزی‌ها منابع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مینرال‌ها می‌باشند. از این خانواده می‌توان به كلم چینی، كلم بروكلی، كلم بروكسل، كلم پیچ، گل‌كلم و كلم‌قمری اشاره كرد.

تغییر عادات غذایی

ـ  لزومی‌ ندارد كه شما برای حفاظت خود در مقابل حمله سرطان، غذاهایی را كه دوست دارید كنار بگذارید. به جای آن سعی كنید در اغلب موارد غذاهایی را انتخاب كنید كه احتمال ابتلا به سرطان را كاهش می‌دهند و مصرف غذاهایی را كه احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند محدود كنید.

ـ سعی نكنید كه عادات غذایی خود را یك شبه تغییر دهید. میوه‌ها و سبزی‌ها را به تدریج و در طول یك دوره چند هفته‌ای به رژیم خود اضافه كنید.

ـ سعی كنید هر بار كه به خرید می‌روید یكی از مواد غذایی پرچرب را با مشابه كم‌چرب آن جایگزین كنید.

 ـ به جای مواد غذایی كه از آردهای تصفیه شده و غلات فرآینده شده درست شده‌اند مانند نانهای سفید، از محصولاتی با آرد كامل و غلات كامل استفاده كنید.

ـ از روش‌هایی برای پخت غذا استفاده كنید كه نیازی به افزودن روغن نداشته باشد. مانند تنوری كردن، بخارپز كردن و آب‌پزكردن. 

ـ در روش‌هایی مانند كباب‌كردن و بریان‌كردن از تماس غذا با دود جلوگیری كنید. تماس غذا با دود می‌تواند منجر به تولید مواد سرطان‌زا در غذا شود.

ـ سعی كنید غذا  را قبل از كباب یا بریان كردن در فویل بپیچید و آن را از منبع حرارتی دور نگهدارید تا مدت زمان پخت طولانی‌تر شود.

ـ سعی كنید با توجه به برچسب غذاها و میزان چربی، كالری و فیبر در آنها، برای هر روز خود یك برنامه غذایی تنظیم كنید


برچسب ها: رژیم غذائی در سرطانها،
[ چهارشنبه چهاردهم تیرماه سال 1391 ] [ ساعت 13 و 28 دقیقه و 20 ثانیه ] [ یــوسـف بلیدیی ]

كم‌خونی وضعیتی است كه در آن تعداد یا اندازه گلبول‌های قرمز و یا مقدار هموگلوبین موجود در خون كاهش یافته و تبادل اكسیژن و دی‌اكسیدكربن بین خون و سلول‌هادچار اختلال می‌شود. از علل ایجادكننده كم‌خونی می‌توان كمبودهای تغذیه‌ای، خونریزی، ناهنجاری‌های ژنتیكی، بیماری‌های مزمن و یا مسمومیت‌های دارویی را نام برد. منظور از كم‌خونی‌های تغذیه ای كم‌خونی‌هایی است كه در اثر دریافت ناكافی مواد مغذی ایجاد می‌شوند.

از مهم‌ترین مواد مغذی جهت خون‌سازی كه كمبود آن‌ها موجب بروز كم‌خونی می‌شود می‌توان به آهن،‌ ویتامین ب 12 و اسیدفولیك اشاره كرد. از بین آن‌ها كم‌خونی ناشی از فقر آهن یكی از شایع‌ترین كم‌خونی‌های تغذیه‌ای است.


ادامه مطلب برچسب ها: كم‌خونی ناشی از فقر آهن، دلایل فقر آهن، درمان كم‌خونی،
[ چهارشنبه چهاردهم تیرماه سال 1391 ] [ ساعت 13 و 20 دقیقه و 39 ثانیه ] [ یــوسـف بلیدیی ]

یک تجربه پنجشنبه شب ماه مبارک رمضان سال 88 که تاریخش درست یادم نیست من و جناب حسینی قسمت اورژانس بیمارسنان ثامن الائمه کشیک بودیم سر شب یک پسر بچه ۵/۲ ساله اوردن با استفراغ خونی پدر ومادر می گفتن که بچه کاملا خوب بوده و توی ماشین که کمی آب خورده شروع به اشتفراغ کرده!

طبق تماسی که با آنکال اطفال و جراحی اطفال داشتیم دستور دادن که برای بچه NG-tube بذاریم ومعده روشستشو بدیم و بعد به ICU منتقل بشه توی ICU یه دفعه بچه دچار اختلال تنفسی شد!

با توجه به قند ۴۸۰ ی کودک و سابقه دیابت در پدرش شک کردیم به کتواسیدوز دیابتی که هم باعث اختلال تنفسی می شه و هم خونریزی گوارشی ولی نبود کتون در ادرار کودک تشخیص رو زیر سوال برد...

به هر حال بچه تا صبح چند بار تحت گاواژ معده و درمان حمایتی قرار گرفت  ولی صبح روز بعد پدر بچه یه بطری اورد وگفت که کودکش بجای آب ضدیخ خورده!!!! جالبه بدونید که مواد سوزاننده هیچ وقت نباید گاواژ بشه و اگر همون ابتدا به فکر هر کدوم از ما می رسید که اون چیزی که بچه خورده آب نبوده شاید سیر درمان خیلی فرق می کرد...


برچسب ها: مواظب کودکانتان باشید،
[ چهارشنبه چهاردهم تیرماه سال 1391 ] [ ساعت 13 و 08 دقیقه و 16 ثانیه ] [ یــوسـف بلیدیی ]

دوست نداشتم اولین مورد یه تجربه ناراحت کننده باشه ، ولی به قولی می گن تجربه شانه ای است که تنها وقتی تمام موهات ریخت در اختیارت قرار می گیره :

مدت کوتاهی که در روستا به عنوان نماینده بیمه های درمانی  کار می کردم کمتر پیش میومد که مریضی با یه مشکل حاد مراجعه کنه ، و خب با توجه به کم بودن امکانات تشخیصی در روستاها اگر هم کسی مراجعه می کرد به مراکز شهری ارجاع می شد ، یه روز خانمی تقریبا 70 ساله همراه با دخترش با شکایت تهوع و استفراغ مراجعه کرد به درمانگاه، شکمش در لمس نرم بود ولی درد ژنرالیزه شکم رو ذکر می کرد ، استفراغ زیاد و حجیم نداشت ، و سابقه دفع مدفوع رو صبح همون روز می داد . به دخترش گفتیم بهتره برید شهر و گرافی شکمش رو بگیرید ، ولی وقتی دیدم نمی تونه بره شهر ، براش توضیح دادم که ممکنه روده انسداد داشته باشه ، اگه با داروهایی که پزشک براش می نویسه بهتر نشد بعد از ظهر حتما بیارش تا اعزامش کنیم ، چند بار هم تاکید کردم و . . . اون شب دیگه خبری نشد ، تا دو هفته بعد که دخترش اومد و گفت که متاسفانه مادرش فوت کرده . . .مثل اینکه تا سر شب درد رو تحمل کرده و بعد که دیده بهتر نشده برای اینکه وقت رو تلف نکنه یه راست رفته مرکز شهری و اونجا هم متاسفانه گرافی گرفته نشده و بعد از چند ساعت که به درمان دارویی جواب نداده به تشخیص می رسن ولی خیلی دیر . . .

این قضیه رو اینجا نوشتم تا کمی درباره علایم و عوارض انسداد روده بگم :

انسداد روده یک بیماری حاد جراحی است که با وجود درمان پذیر بودن در صورتیکه تشخیص به موقع داده نشه می تونه کشنده باشه ، چون روده تقریبا بطور دائم ترشحاتی داره که بتدریج در طول روده پیش رفته و دفع می شه ، حالا اگر این مسیر بسته باشه و ترشحات یه جا جمع بشن روده متسع شده و ممکنه پاره بشه این پارگی روده است که باعث عفونت حفره شکم ( پریتونیت ) می شه و کشنده است ؛ از طرفی بدلیل فشاری که تجمع مواد بر دیواره روده میاره و باعث مختل شدن خونرسانی می شه عدم درمان به موقع منجر به آسیب دیواره روده می شه .

علایم :

مهمترین علامتهای انسداد روده که در مراحل اولیه بیماری بروز می کنه ناشی از توقف عبور مواد از روده است که شامل استفراغهای شدید و مکرر و عدم دفع گاز و مدفوع هست ، استفراغ بیمار اغلب موارد حاوی صفرا و حتی گاهی مواد مدفوعی است ( اینکه چه موادی در استفراغ بیمار وجود داشته باشه تا حدی سطح انسداد رو نشون می ده )، درد شدید شکم که همراه با حساسیت در شکمه هم علامتیه که در اغلب شکم های حاد جراحی دیده می شه ، گاهی این درد بویژه در صورت پریتونیت حالت دفاعی پیدا می کنه که اغلب نیاز به جراحی اورژانس رو مطرح می کنه . سایر علایم هم که بصورت غیراختصاصی دیده می شه شامل تب ، ضعف و . . . است .

چه کسانی بیشتر در معرض بیماری هستن ؟

یکی از مهم ترین چیزهایی که در اغلب موارد به تشخیص یک بیماری کمک می کنه زمینه های مستعد کننده فرد برای یک بیماری است ، ما انتظار داریم که انسداد روده رو در افراد زیر ببینیم :

- کودکان بدلیل وضعیت فیزیکی روده که در صورت پیچ خوردگی روده ممکنه دچار این حالت بشن که البته علایم خاص خودش رو داره ، افرادی که هوشیاری کافی ندارن و ممکنه جسم خارجی رو ببلعن و . . . مثل اطفال و افراد مسن .

- اما گروه اصلی که اغلب دیده می شه افرادی هستن که سابقه ضربه شدید به شکم رو ذکر می کنن و یا جراحی های وسیع قبلی روی شکم داشتن بویژه اگر بعد از جراحی دچار عفونت شده باشن ، در چنین حالاتی بدلیل تحریک بافت پیوندی داخل شکم چسبندگی هایی ایجاد می شه به عنوان باندهای چسبنده که می تونن به صورت حلقه هایی یک مقطع از روده رو احاطه کنن و باعث انسداد بشن .

تشخیص و درمان بیماری :

تشخیص انسداد روده بیشتر بالینیه مختصرا برای تایید تشخیص می شه از گرافی های ساده شکم کمک گرفت که بصورت سطوح مایع - هوا خودش رو نشون می ده ، تعداد این سطوح مهم نیست و وجود حتی یک سطح در مکانی غیر طبیعی ( در معده و رکتوم سطح مایع - هوا طبیعیه ) تشخیص رو تایید می کنه .

اولین اقدامی که تا رسیدن بیمار به اتاق عمل باید انجام داد دکمپرس کردن و تخلیه لوله گوارش توسط ان-جی تیوب (لوله بینی - معدی ) هست و طبیعتا جراحی در اولین فرصت ممکن درمان اصلیه .

نکته جالب اینکه خود جراحی در شکم ریسک انسداد روده رو افزایش می ده بنابراین در بیماری که یک بار با انسداد روده جراحی شده باید همیشه گوش به زنگ تکرار این اتفاق بود .

 نتیجه نهایی :

در تشخیص و درمان انسداد روده زمان اهمیت زیادی داره ، در صورت مشاهده کوچکترین علامتی شامل عدم دفع گاز و مدفوع و استفراغ بویژه در افراد با خطر ابتلای بالا باید بیمار از نظر انسداد روده بررسی بشه ، در مواردی که علایم هنوز کامل نشده تحت نظر گرفتن بیمار کمک کننده است .


برچسب ها: انسداد روده، تشخیص و درمان انسداد روده،
[ چهارشنبه چهاردهم تیرماه سال 1391 ] [ ساعت 12 و 44 دقیقه و 40 ثانیه ] [ یــوسـف بلیدیی ]

هر ساله پس از ماه مبارک رمضان، اغلب یا افزایش وزن پیدا می کنیم یا ضعیف شده و دچار بیماری‌های گوارشی می شویم. این عوارض از آن جا ناشی می شود که یاد نگرفته ایم اصولی روزه بگیریم .
پرخوری و بدخوری دلیل عمده این عوارض است
تغذیه صحیح در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد و باید مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و سبزی ها، قسمت اعظم رژیم غذایی شخص را در برگیرد.
مصرف تمام مواد غذایی باید بر اساس اصول و برنامه باشد.مثلاً اگر می گوییم لبنیات خوب است، باید در نظر داشته باشیم که مصرف بالای لبنیات بدون مصرف آب به میزان کافی، ایجاد سنگ‌های مجاری ادراری را بسیار افزایش می دهد.
مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آن‌ها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده نمود تا از یبوست جلوگیری شود و باید در نظر داشت که مصرف زیاد غذاهای پروتئینی باعث تشنگی می شود.
در خصوص کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند، باید تمام مواد مغذی در رژیم غذایی آن‌ها گنجانده شود. این نوجوانان باید در وعده سحر به مقدار کافی غذا بخورند و آب میوه هایی مثل هویج و گوجه فرنگی را بسیار مصرف نمایند.
چگونگی روزه گرفتن در ماه رمضان
روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان منافع فراوانی به همراه دارد، ضمن این که باید نکات پزشکی و نحوه تغذیه نیز مورد توجه قرار گیرد. بنابراین مصرف غذای زیاد هنگام افطار و سحر ضرورت ندارد و مهم، داشتن رژیم مناسب غذایی در این ماه است.
بدن مکانیسم‌های تنظیم کننده ای دارد که در طی روزه داری فعال می شوند و سوخته شدن مؤثر چربی بدن در این ماه رخ می دهد. یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت و فعالیت فرد در طول ماه رمضان کافی است. اختلالات به وجود آمده در این ماه، حاصل مصرف زیاده از حد غذا، مصرف نامتعادل غذا و خواب کم است .
سحر:
سحری را سبک مصرف کنید.
افطار:
نیاز فوری بدن هنگام افطار، به دست آوردن یک منبع انرژی به شکل گلوکز(قند خون) برای هر سلول زنده بخصوص سلول‌های مغز و اعصاب است. خرما و آب میوه منابع خوب قند هستند؛ بنابراین هنگام افطار مصرف خرما، آب میوه، سوپ سبزیجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن توصیه می شود.
شام:
- گروه گوشت: مرغ، گاو، گوساله، ماهی و ...
- گروه نان وغلات: این گروه منبع خوبی از کربوهیدرات‌های مرکب به شمار می آیند و تأمین کننده انرژی، پروتئین، مواد معدنی و فیبرهای غذایی می باشند.
- گروه لبنیات ( شیر، ماست، پنیر و...) شیر و محصلات لبنی منابع خوب پروتئین و کلسیم هستند که برای حفظ بافت بدن و عملکرد‌های متعدد فیزیولوژیک ضروری می باشد.
- گروه سبزیجات: سبزیجات منبع خوب فیبرهای غذایی، ویتامین A و سایر مواد شیمیایی گیاهی به شمار می آیند که آنتی اکسیدان هستند. این مواد در جلوگیری از سرطان، بیماری‌های قلبی-عروقی و بسیاری از بیماری‌های دیگر مفیدند.
- گروه میوه ها: میوه را به عنوان آخرین قسمت شام یا فاصله کمی بعد ازشام مصرف کنید تا باعث سهولت هضم غذا شد، از بروز برخی مسائل جلوگیری کند. میوه‌های ترش، ویتامین C بدن را فراهم می کنند. میوه‌ها منبع خوبی از فیبرهای غذایی هستند . میوه‌ها و مخلوطی از مغزها را می توان بعد از شام یا قبل از خواب مصرف کرد.
 
 
دانستنی های تغذیه در ماه رمضان
هر ساله پس از ماه مبارک رمضان، اغلب یا افزایش وزن پیدا می کنیم یا ضعیف شده و دچار بیماری‌های گوارشی می شویم. این عوارض از آن جا ناشی می شود که یاد نگرفته ایم اصولی روزه بگیریم .
پرخوری و بدخوری دلیل عمده این عوارض است
تغذیه صحیح در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد و باید مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و سبزی ها، قسمت اعظم رژیم غذایی شخص را در برگیرد.
مصرف تمام مواد غذایی باید بر اساس اصول و برنامه باشد.مثلاً اگر می گوییم لبنیات خوب است، باید در نظر داشته باشیم که مصرف بالای لبنیات بدون مصرف آب به میزان کافی، ایجاد سنگ‌های مجاری ادراری را بسیار افزایش می دهد.
مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آن‌ها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده نمود تا از یبوست جلوگیری شود و باید در نظر داشت که مصرف زیاد غذاهای پروتئینی باعث تشنگی می شود.
در خصوص کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند، باید تمام مواد مغذی در رژیم غذایی آن‌ها گنجانده شود. این نوجوانان باید در وعده سحر به مقدار کافی غذا بخورند و آب میوه هایی مثل هویج و گوجه فرنگی را بسیار مصرف نمایند.
چگونگی روزه گرفتن در ماه رمضان
روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان منافع فراوانی به همراه دارد، ضمن این که باید نکات پزشکی و نحوه تغذیه نیز مورد توجه قرار گیرد. بنابراین مصرف غذای زیاد هنگام افطار و سحر ضرورت ندارد و مهم، داشتن رژیم مناسب غذایی در این ماه است.
بدن مکانیسم‌های تنظیم کننده ای دارد که در طی روزه داری فعال می شوند و سوخته شدن مؤثر چربی بدن در این ماه رخ می دهد. یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت و فعالیت فرد در طول ماه رمضان کافی است. اختلالات به وجود آمده در این ماه، حاصل مصرف زیاده از حد غذا، مصرف نامتعادل غذا و خواب کم است .
سحر:
سحری را سبک مصرف کنید.
افطار:
نیاز فوری بدن هنگام افطار، به دست آوردن یک منبع انرژی به شکل گلوکز(قند خون) برای هر سلول زنده بخصوص سلول‌های مغز و اعصاب است. خرما و آب میوه منابع خوب قند هستند؛ بنابراین هنگام افطار مصرف خرما، آب میوه، سوپ سبزیجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن توصیه می شود.
شام:
- گروه گوشت: مرغ، گاو، گوساله، ماهی و ...
- گروه نان وغلات: این گروه منبع خوبی از کربوهیدرات‌های مرکب به شمار می آیند و تأمین کننده انرژی، پروتئین، مواد معدنی و فیبرهای غذایی می باشند.
- گروه لبنیات ( شیر، ماست، پنیر و...) شیر و محصلات لبنی منابع خوب پروتئین و کلسیم هستند که برای حفظ بافت بدن و عملکرد‌های متعدد فیزیولوژیک ضروری می باشد.
- گروه سبزیجات: سبزیجات منبع خوب فیبرهای غذایی، ویتامین A و سایر مواد شیمیایی گیاهی به شمار می آیند که آنتی اکسیدان هستند. این مواد در جلوگیری از سرطان، بیماری‌های قلبی-عروقی و بسیاری از بیماری‌های دیگر مفیدند.
- گروه میوه ها: میوه را به عنوان آخرین قسمت شام یا فاصله کمی بعد ازشام مصرف کنید تا باعث سهولت هضم غذا شد، از بروز برخی مسائل جلوگیری کند. میوه‌های ترش، ویتامین C بدن را فراهم می کنند. میوه‌ها منبع خوبی از فیبرهای غذایی هستند . میوه‌ها و مخلوطی از مغزها را می توان بعد از شام یا قبل از خواب مصرف کرد.
 
 
دانستنی های تغذیه در ماه رمضان
هر ساله پس از ماه مبارک رمضان، اغلب یا افزایش وزن پیدا می کنیم یا ضعیف شده و دچار بیماری‌های گوارشی می شویم. این عوارض از آن جا ناشی می شود که یاد نگرفته ایم اصولی روزه بگیریم .
پرخوری و بدخوری دلیل عمده این عوارض است
تغذیه صحیح در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد و باید مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و سبزی ها، قسمت اعظم رژیم غذایی شخص را در برگیرد.
مصرف تمام مواد غذایی باید بر اساس اصول و برنامه باشد.مثلاً اگر می گوییم لبنیات خوب است، باید در نظر داشته باشیم که مصرف بالای لبنیات بدون مصرف آب به میزان کافی، ایجاد سنگ‌های مجاری ادراری را بسیار افزایش می دهد.
مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آن‌ها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده نمود تا از یبوست جلوگیری شود و باید در نظر داشت که مصرف زیاد غذاهای پروتئینی باعث تشنگی می شود.
در خصوص کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند، باید تمام مواد مغذی در رژیم غذایی آن‌ها گنجانده شود. این نوجوانان باید در وعده سحر به مقدار کافی غذا بخورند و آب میوه هایی مثل هویج و گوجه فرنگی را بسیار مصرف نمایند.
چگونگی روزه گرفتن در ماه رمضان
روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان منافع فراوانی به همراه دارد، ضمن این که باید نکات پزشکی و نحوه تغذیه نیز مورد توجه قرار گیرد. بنابراین مصرف غذای زیاد هنگام افطار و سحر ضرورت ندارد و مهم، داشتن رژیم مناسب غذایی در این ماه است.
بدن مکانیسم‌های تنظیم کننده ای دارد که در طی روزه داری فعال می شوند و سوخته شدن مؤثر چربی بدن در این ماه رخ می دهد. یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت و فعالیت فرد در طول ماه رمضان کافی است. اختلالات به وجود آمده در این ماه، حاصل مصرف زیاده از حد غذا، مصرف نامتعادل غذا و خواب کم است .
سحر:
سحری را سبک مصرف کنید.
افطار:
نیاز فوری بدن هنگام افطار، به دست آوردن یک منبع انرژی به شکل گلوکز(قند خون) برای هر سلول زنده بخصوص سلول‌های مغز و اعصاب است. خرما و آب میوه منابع خوب قند هستند؛ بنابراین هنگام افطار مصرف خرما، آب میوه، سوپ سبزیجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن توصیه می شود.
شام:
- گروه گوشت: مرغ، گاو، گوساله، ماهی و ...
- گروه نان وغلات: این گروه منبع خوبی از کربوهیدرات‌های مرکب به شمار می آیند و تأمین کننده انرژی، پروتئین، مواد معدنی و فیبرهای غذایی می باشند.
- گروه لبنیات ( شیر، ماست، پنیر و...) شیر و محصلات لبنی منابع خوب پروتئین و کلسیم هستند که برای حفظ بافت بدن و عملکرد‌های متعدد فیزیولوژیک ضروری می باشد.
- گروه سبزیجات: سبزیجات منبع خوب فیبرهای غذایی، ویتامین A و سایر مواد شیمیایی گیاهی به شمار می آیند که آنتی اکسیدان هستند. این مواد در جلوگیری از سرطان، بیماری‌های قلبی-عروقی و بسیاری از بیماری‌های دیگر مفیدند.
- گروه میوه ها: میوه را به عنوان آخرین قسمت شام یا فاصله کمی بعد ازشام مصرف کنید تا باعث سهولت هضم غذا شد، از بروز برخی مسائل جلوگیری کند. میوه‌های ترش، ویتامین C بدن را فراهم می کنند. میوه‌ها منبع خوبی از فیبرهای غذایی هستند . میوه‌ها و مخلوطی از مغزها را می توان بعد از شام یا قبل از خواب مصرف کرد.
 
 
برداشت از سایت پرتو سخن

برچسب ها: ماه مبارک رمضان، دانستنی های تغذیه در ماه رمضان،
[ دوشنبه دوازدهم تیرماه سال 1391 ] [ ساعت 17 و 21 دقیقه و 23 ثانیه ] [ یــوسـف بلیدیی ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

آموزش‌های پزشکی باید خیرخواهانه و کاربردی باشد و از فخرفروشی و اظهار معلومات کردن به دور باشد. قرآن افرادی را که در چرخاندن زبانشان به نحوی که یافته‌های خود را به جای کلام خدا به ناآگاهان بنمایند، مذمت می‌کند.(آل عمران: 87)
این وبلاگ را عموما به شمامردمان عزیز استان سیستان وبلوچستان خصوصا قشر جوان شهرستان سرباز(پارود)تقدیم میکنم و امیدوارم که شما عزیزان با نظرات و پیشنهادات سازنده خودتون مارا در هرچه بهتر و به روز نمودن مطالب وبلاگ یاری نمائید...

و در پایان بنده حقیر را از دعای خیرتان بی بهره نفرمائید.


آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :


سنی دانلود

پ بانك اهداكنندگان سلولهای بنیادی ایران